Ți s-a întâmplat de nenumărate ori să cauți un răspuns la această întrebare?! E greu să te decizi, mai ales când ești familist și trebuie să împaci și soțul/soția și copiii și, eventual, soacra… Obiective de vizitat și de petrecut timpul liber cu familia sunt nenumărate, mai ales în Neamț.
Ce-ar fi dacă, de data aceasta, v-ați propune să renunțați la acel tipar: încărcat tot familionul în mașină, luat grătar, păturică și scăunelele de pescar și bagă viteză către unul din dealurile din împrejurimi ?
Ce poți afla, tu și familia ta și cum puteți petrece timp de calitate împreună?
Iată o idee bună, educativă și nu foarte costisitoare de a te relaxa și de a-ți aminti cine ești și de unde vii: un tur al muzeelor. Există o serie de expoziţii temporare interesante pe care le poți include în programul tău și al familiei în weekend sau într-o după-amiază din timpul săptămânii:
Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra-Neamţ – Universul păpuşilor de porţelan (până pe 9 octombrie);
Muzeul de Artă Piatra-Neamţ – Aurul şi argintul antic al României (până la 30 octombrie);
Muzeul de Istorie Roman – Sfânta Cruce în viaţa creştină (până pe 21 octombrie);
Muzeul de artă Roman – expoziţia de pictură naivă – Miracolul culorii, (artist Catinca Popescu din Bacău) şi expoziţia Romanul ieri şi astăzi, semnată de artistul romaşcan Petru Frunză (ambele până pe 9 octombrie)
Muzeul de Istorie și Etnografie Tg. Neamț – Sarea-ingredient, aliment, medicament (până pe 1 noiembrie);
„Începând cu data de 4 octombrie 2016 unităţile din cadrul Complexului Muzeal Judeţean Neamţ vor trece la programul de vizitare 9.00-17.00 (de marţi până duminică). Până la finalul anului ne propunem să aducem în atenţia publicului o serie de manifestări cât mai diversificate din punct de vedere tematic dintre care menţionăm deocamdată colocviul dedicat Cercetărilor interdisciplinare asupra culturii Cucuteni, expoziţii temporare şi simpozioane dedicate aniversării a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial sau spectacolul de Planetariu mobil (editia a II-a) cu tema: Exploratori ai universului – Galileo Galilei si robotul Curiosity”, precizează Lucian Uță, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal Judeţean Neamţ.